A KITÖRÉSRE KÉSZ TŰZHÁNYÓ

volcano_by_susiron-d63klah

 

A kardinális nagy kereszt

 

Marina Macario

(A szerzőrő Londonban élő asztrológus és illusztrátor, húsz éves szakmai tapasztalattal)

http://darkstarastrology.com/grand-cross-2014/

 

 

 

Döbbenetes Nagy Kereszt formáció áll össze 2014 áprilisában . Susan Miller asztrológus szerint “az április annyira ijesztő, hogy külön foglalkozásokat tartok róla”.(Az egyik legnépszerűbb amerikai asztrológus, ld cikk: http://www.theguardian.com/theobserver/2014/jan/18/susan-miller-astrologer-interview) De vajon csakugyan megéri-e ez a kozmikus mintázat ezt a felhajtást? Végigböngésztem az i.sz 1- től napjainkig eltelt éveket (ld. magyar fordítás: Nagy kereszt, T- kvdrát, történelem, https://asztropresszcikkek.wordpress.com/2014/04/22/nagy-kereszt-t-kvadrat-tortenelem/ ) a korábbi kardinális nagy keresztek és T kvadrátok után kutatva. Az elmúlt hetekben külön- külön végigtárgyaltama formáció szereplői közötti minden egyes bolygókapcsolatot És április 23-án mindez összeadódik!.Végigtekintve a történelmi eseményeken úgy tűnik , ilyesfajta témák merülnek fel: egy erős dinasztia hatalomra kerülése, éhínség, a világvégétől való rettegés, a fizetőeszközök elértéktelenedése. Azt hiszem, az 1344-es kardinális T kvadrát különösen jelentős, mert megmutatja, hogyan kezdte el a hamis pénz uralni a világot és hogyan sikerült az uralkodó osztályoknak markukban tartani a tömegeket azzal, hogy adósságba taszították őket. Az a kereszt ugyanúgy a kardinális jegyek 13º – ra esett, mint az idei.

 

Kép

 

Úgy éreztem, hogy világos fogalmat alkothassak e sajátos energiáról csak a kardinális keresztek után kell kutatnom ( a fix vagy változó jegyekben, ugyanazon planéták részvételével kialakultak e szempontból nem lényegesek) . A kardinális jelek természetes vezetők és kezdeményezők. Pionírszelleműek, szeretnek hódítani és nagy erőt képviselnek. Ha ennek a kardinális dinamónak az összetételében ráadásul még a változás katalizátorai (Uránusz, Plútó) is szerepelnek és ez katonai erővel ( Mars és Jupiter) is párosul, tényleg egy olyan nagyszabású folyamat kellős közepén vagyunk, ami megváltoztathatja életünket. A világhoroszkópban a kardinális jelek képviselik az alapokat. Bennünket (Kos), szemben a partnerrel (Mérleg), a hivatást (Bak) szemben az otthonnal (Rák).Azok a fontos tranzitok, melyek ezt a keresztet érintik, életünk alapjait fogják megváltoztatni. Akiknek a sarokházaiba esik ez a formáció, érzik meg majd a leginkább ezt az energiát

 

A KARDINÁLIS KERESZT FÉNYSZÖGEI

Mars- Uránusz szembenállás: a kockázatvállalók, az adrenalinfüggők, a tüzijátékok, a mentőalakulatok, elektromos töltés, robbanékony, villám (több róla a szerzőtől: http://darkstarastrology.com/mars-opposite-uranus/)

Mars – Plútó kvadrát: a túlélők, a zsarnokok, kötélidegek, a zaklatók, az erőszaktevők, legyőzhetetlen életerő, a hamvaiból feltámadó főnix, a veszélyekből profitálók, kielégíthetetlen szexuális étvágy (több róla a szerzőtől: http://darkstarastrology.com/mars-square-pluto/)

Mars – Jupiter kvadrát: az erkölcstelenek, rámenősek, erőszakosak, versengők, konkvisztádorok, kalandorok, hősök, szilaj lovagok, elnyomhatatlanok, állhatatosak, mókamesterek, forróvérűek, lelkesedők, vakmerőek, nyughatatlanok. (több róla a szerzőtől:: http://darkstarastrology.com/mars-square-jupiter/)

Jupiter- Uránusz kvadrát: váratlan elválások, vallási viszályok, kundalini-ébredés, megvilágosodás, sámánbetegség, a szabadságharcosok, az excentrikus guruk, törések a hitben, ördög bánja- magatartás, a Tarot Bolondja, a kalitkába zárt, repülni vágyó madarak, a nimfakergetők (több róla a szerzőtől: http://darkstarastrology.com/jupiter-square-uranus/)

Jupiter – Plútó szembenállás: szupersiker, a vallási fanatikusok, a törvényszegők, a renegátok, a guruimádók, a pedofil papok, a függőség legyőzése, a vezetőkre vetített képek, a nagyhatalmú istenek, a törvény kifacsarása, az igazság ereje, igazságszolgáltatás, a rejtett igazság feltárulása, önbíráskodás, előítéletesség (több róla a szerzőtől:http://darkstarastrology.com/jupiter-opposite-pluto/

Uránusz – Plútó kvadrát: találkozás a zsarnoksággal, szakítása múlttal, a cselekvés válsága, a diktátorok és az elnyomás, a zsarnokok és az ellenállók, a villám sújtotta tornyok, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodók és a forradalmárok,a gyökeres változások, az Utópia újraépítése az alapokról., katarktikus hasmenés, erőszakmentes engedetlenség, szexuális forradalom, rejtett erőszak, kiberháború, kábítószerek ellenőrzése. (több róla a szerzőtől: http://darkstarastrology.com/uranus-square-pluto-2014-2015/)

 

Nagyon érdekes egyidejűleg tanulmányozni ezeket a hatásokat. Érzéseim szerint ez a kardinális nagy kereszt egy kitörésre kész vulkán. A kvadrátban hatalmas dózisú összesűrűsödött energia fortyog. A legnagyobb gond, hogy ez az áramkör túlhevül. Az energia tombolva örvénylik körbe- körbe, nekiütközve a sarkoknak, miközben elemi erővel keresi a kitörési pontokat. A kardinális jegyek azért fontosak, mert az évkerék négy pontját képviselik. A Kosnál születnek az eszmék és a dolgok. Valamennyi kardinális jegy fordulópontot jelent. A Rák a nyári napforduló, a szoláris erők itt érik el a maximumukat. A Mérlegben kezdődik az ősz , a hanyatlás időszaka (ahogy a Nap is esésben van), amint a tél felé tartunk. A Bakban, a téli napfordulókor a leghosszabb az éjszaka, innentől már virradni kezd. Most már látjátok tehát, milyen fontosak a kardinális jegyek.

 

A NAGY KERESZT ÁLLÓCSILLAGAI

 

És most nézzük meg, milyen állócsillagok vesznek részt a Nagy Keresztben és milyen jelentőségük van. A legerőteljesebb hatása a Jupiter Szíriusszal képezett együttállásának van (21’):a Jupiter erőben van a Rákban, egy olyan hatalmas és fényes csillag pedig, mint a Szíriusz (http://www.constellationsofwords.com/stars/Sirius.html) nem is képezheti vitat tárgyát. A Jupiter – Szíriusz együttállás “üzleti skirereket, utazásokat, rokonoktól érkező segítséget, egyházi elismerést hoz ” (Robson: Állócsillagok) Saját kulcsszavaim a Rák második dekanátusára: “elhivatott, hangulatvezérelt, fehéren izzó, derült égből villámcsapás, kánikula, feltámadás, hisztéria, örök gyerekkor, holdkóros, megújulás, kiválóság és hírnév” Azt hiszem, az “egyházi elismerés” érdekes, hiszen milyen “egyházfiakat” ismernének el? Azokról a tiszteletreméltó papokról van szó (akiknek korántsem kell a hivatalosan elismert vallásos szervezetekhez tartozniuk), akik leleplezik a valódi “hamis prófétákat”, a pedofil papokat, és kizárják őket soraikból.

Ami a boszorkányokat illeti…hát az Alpheratzzal együtt álló Uránusz ( http://www.constellationsofwords.com/stars/Stars_alphabet.htm) pontosan beleillik a képbe (Ha nem nő vagy, hanem férfi, akkor “ördögűző.) “Becsületes, tiszteletreméltó, jó beszédkészségű, férfi esetén boldog otthon, de nőnél nem ennyire szerencsés, haszna származik ötletei gyakorlatba ültetéséből, ezoterikus érdeklődés, nő esetén kiemelkedő okkult képességek, kedvez a nyereség szerzéséhez” A Kos második dekanátusának kulcsszavai: szökött fegyencek, kitörés, királynők, hatékony főnökök, akitivisták, befektetők, durva, vulgáris, követelőző, hőzöngő.

A Plútó együtt áll a Nunki-val : http://www.constellationsofwords.com/stars/Nunki.html, egy altalában szerencsés csillaggal, ami a Facieshez hasonló éles intellektust ad, annak könyörtelensége nélkül. Szeretnék hinni abban, hogy a Plútó feltárja az igazságot, mivel a Nunki “őszinteséget, optimizmust és vallásos lelkületet ad” A Bak második dekánja: “nagyratörő, státusz után sóvárgó, kíméletlen magával, időnként bigott, autoriter, mindent vagy semmit magatartás, a tuti megbízhatók, az öngyűlölők, a törvényszéki képviselők, baritonok, a művészetek kedvelői. Ez a dekanátus tehát kissé szigorú.

És végül a kereszt legaggasztóbb játékosáról,a Marssal együtt álló Algorabról. Jamie Partridge, (ld. fordítás a cikk végén, eredeti szöveg a, http://astrologyking.com/algorab-star/ ) úgy látja, hogy az Algorab kapcsolatba hozható a terrorizmussal, és rámutat arra, hogy az agyafúrt holló épp felszállt (azaz felkelőben volt , ford), amikor 2001 szeptember 11-én az első repülőgép nekiment az ikertornyoknak. Értesülései szerint a horvát asztrológusok “ölj vagy téged ölnek meg” – csillagnak nevezik az Algorabot. Robson szerint “Az Algorab destruktívvá, rosszindulatúvá, ördögien gonosszá, ellenszenvessé és hazudozóvá tesz, és a hulladékeltávolítással is összefüggésbe hozható”

Jómagam mindig megpróbálom megtalálni a rosszindulatú csillagok jó oldalát is (akárcsak a jók sötét oldalát), így én ezekkel a szavakkal jellemzem a Mérleg második dekánját: “fortélyos, mágikus, vasököl selyemkesztyűben, a szemfényvesztők, az opportunisták, a szeretetreméltó hazudozók, a szellemesek, a kifogástalan ízlésűek, a természet- adta divattervezők, a tündéri szajhák, a látnokok. Tapasztalataim szerint az Algorabhoz kapcsolódó mágikus eljárások alkalmasak a gonosz lelkek elűzésére is. A szárnyaknak kettős szerepük van. Csakhogy, mivel az egyik árnyékot vet a másikra, az a baj, sosem lehet tudni, melyik a “jó” és melyik a “rossz”. Az Algorab lehet terrorista , de a fekete öltözék és a holló “ördögien rossz ” híre miatt arra kell gondolnom, hogy akár egy pedofil pap is

 

MIT JELENT A 2014-ES NAGY KERESZT ?

 

A fejedelmi kardinális jegyek kellős közepén álló erős bolygók rendkívüli kényszerítő erővel ruházzák fel ezt az egész kvadrátot. Az állócsillagok sem csillapítják kifejezetten ezeket a vad energiákat, de amiatt legalább hálát adok a sorsnak, hogy a csillagok nagy része nyílt kártyákkal, becsületesen játszik. Az Algorabon álló Mars az egyetlen kivétel. De hál’ Istennek még mindig egy retrográd Marsról van szó, így nem túl jó hatásfokkal, a háttérből operál. A Mars már így is a holló fekete tollait viseli, így trükkös és nehéz észrevenni. A rosszindulatú Mars itt a kollektív tudattalan legsötétebb árnyékfigurájaként settenkedik. De a szökevény sehova nem bújhat el, mert a mihelyt megpróbál meglapulni egy sarokban, a Jupiter képébe világít a Szíriusz fénycsóvájával. A pánikba esett Mars nagy testvére, a Plútó köpenye mögé akar rejtőzni, de őt sem találja, mert az még nála is mélyebben rejtőzik. A titkos társaságokon belüli titkos társaságok, akárcsak egy végtelen labirintus. Meglehetősen intenzívnek tűnik…de lehetne rosszabb is. Az Algorab trükkös ugyan, de nem annyira ütős, mint a Betelgeuse vagy az Antares. Ha a Jupiter állna az Algorabon már sokkal komolyabb lenne a helyzet. De egy retrográd Mars?

A “kardinális kereszt” talán még szó szerint is értelmezhető, amennyiben a katolikus egyház még több pedofil papot fog kivetni magából..
Már nem tudom, hogy a blog vagy a Facebook kommentjei között olvastam-e, milyen fontos szerepet játszik egy város tere (angolul a “square” egyaránt jelent teret és kvadrátot, ford. megj.) abban, hogy az embereket összehozza egymással. Kétségtelen, hogy ez a tiltakozó akciók legideálisabb helyszíne, de a terek képezik egysersmind a város szívét is. Mindig ámulatba ejt, hogy azok a szicíliaiak, akik közös faluból emigráltak Londonba, mindenütt újrateremtik szeretett “piazzajukat”, ahol csak lehet. Még a Waltham Cross vásárlóutcában is, ahol én lakom! Ahogy ott sétálnak fel- alá a kalapjaiban az üveggel fedett vásárlóutcában, elmosolyodom a Pisani korzó gondolatára, és nagyon megnyugtatónak érzem, hogy az emberi természetet nem csapják be holmi mesterséges, floureszkáló fények.
Azt hiszem, személyes életünkben a mi feladatunk, hogy a keresztet, amire akár fel is feszíthetnek bennünket, egy támogató Nagy Kvadráttá alakítsuk át. Tehát emberek, ragadjátok grabancon ezt a kvadrátot és ne féljetek tőle! Az igazság és az anyag eme keresztje rendelkezik azzal az erővel, hogy áttörje a korlátokat: (erőfeszítések révén) a kvadrátok gyémántokká alakíthatók. Ne rettegjetek hát attól, hogy egy “tüzes -és kénköves szakállú öregúr” útját állhatja egyéniségetek kibontakoztatásának. Az emberiség rugalmas, és ez a kvadrát legalább megengedi, hogy egy pillanatra rálássunk, mire is van szükség ahhoz, hogy az emberisége kijöjjön a sötétség korából..

Steve Judd érdekes videója (https://www.youtube.com/watch?v=Aowj9oQsUnY&list=PLZh_Io9reeMD77Obw__4X394TrZZaWNwd) azt mutatja be, hogyan is állt össze lassanként ez a nagy kereszt, melynek tűzgyűrűjében négy bolygó vett rész. Érdemes visszatekinteni, mi minden történt 2012 óta és hogyan kapcsolódik ez a jelenhez.

Marina Macario

 

 

Az Algorab

Jamie Partridge, (http://astrologyking.com/algorab-star/ )

Az Algorab állócsillag (Mérleg 13° 27′) egy halvány, sárga- bíborvörös kettős csillag a Holló (Corvus csillagkép) jobb szárnyán. A név az arab ” al-ghuraab“-ból származik, ami hollót jelent. Mars- Szaturnusz természetű: rosszindulatú, fondorlatos, tolvaj, könyörtelen, ördögi, visszataszító, hazudozó. Balesetek, hirtelen halál veszélye. A guberálással, utcasepréssel is összefüggésbe hozzák. Az MC-n állva emelkedést hozhat katonai pályán, amit végül bukás követ.Destruktívvá, rombolóvá, gonosszá , ellenszenvessé, hazudozóvá tesz. [1]

És valóban, rajta keresztül a Mérleg bajkeverő oldala is megmutatkozhat. Ahogy a Holló is rájött: ha kifizetődőbb egy jó kifogást találni, már nem is olyan fontos ragaszkodni az igazsághoz. Ha jól aspektált, nem túl jelentős csillag, de rengeteg gondot okozhat, ha problémás bolygókkal kerül kapcsolatba. [2]

Algorabnak, a Hollónak szaturnikus természete van, és föleg akkor jelenthet akadályt, ha a szaturnikus hatások egyébként is túlsúlyban vannak. A késéseket, korlátozásokat kudarcok, veszteségek, a dolgok ügyetlen kezelése, általános ellenségesség okozza. I. Ferenc József képlete jó példa erre. Az Algorab együtt áll az aszcendensével, és életén végig is kísérte a balszerencse. Az sem jó, ha a Nap és a Hold állnak vele együtt, különösen, ha a fővilágítók támadottak.(…) Ha az Algorab együtt áll a Nappal vagy valamelyik kártevő bolygóval, állítólag nehezen elkerülhető balesetekre vagy sérülésekre hajlamosíthat. [3]

Az Algorab állócsillag és a terrorista támdások
Beszéltem néhány fiatal horvát astrológussal, akiknek feltűnt, hogy a horvát függetlenségi háború (1991 – 1995) idején elkövetett gyilkosságok, támadások során aktiválódott az Algorab s e háború óta is kimutatható a hatása az újságírók és a politikusok elleni támadásokban, gyilkosságokban. .Ők ezt a nevet adták ennek a csillagnak: “Ölj vagy téged ölnek meg” . Robson szerint az Algorab időnként agitátorrá teszi a szülötteket. Tanulmányoztam néhány korábbi Algorab- együttállást és tényleg kapcsolatba hozható a terrorizmussal.

1981 október 6-án, amikor Anwar Sadatot, Egyiptom elnökét meggyilkolták, a Nap (07′) és a Szaturnusz (20′) az algorabon állt.”A gyilkosságra felszólító fattwát Omar Abdul Rahman egyházi vezető adta ki, akit a Világkereskedelmi Központ elleni 1993-as merénylet kísérlet miatt később elítéltek az Egyesült Államojkban. ” 1993. február 26-án, amikor bomba robbant a Világkereskedelmi Központban , a Jupiter együtt állt az Algorabbal (04′) .2001.szeptember 11-én, amikor az első repülőgép nekiment a világkereskedelmi Központ ikertornyainak, az Algorab együtt állt az esemény képletének az ascendensével (56′) és a Merkúrral (52′).

 

 

Hivatkozások:
1. Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian E. Robson, 1923, p. 41, 80.
(Magyarul is megjelent: Vivian Robson, Állócsillagok, 2001)

2. The Living Stars, Dr. Eric Morse,1988, p.175.
3. Fixed Stars and Their Interpretation, Elsbeth Ebertin, 1928, p.60.

 

fordította

 

Kiss Kati

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s